torsdag den 2. november 2017

Dag 154

Torsdag d1 november 2017
Dagens indtryk..
I dag er sidste korte tur inden vi krydser over, og også snart sidste "Dagens indtryk " idet vi ikke vil have stabilt adgang til internet i Caribien..
Vi havde afregnet på havnekontoret, så det var bare at smide fortøjninger og sejle. De Første 5 sømil var for motor idet Gran Canarias høje klipper gav læ for den nordøstlige vind. Det startede med 5 sek m som øgede til 11 i stødene og storsejlet røg i reb 2 og fokken blev rullet 4 omgange. Alligevel røg opvaskebalje på dørken og bogreolen blev tømt for bøger.. Så kan vi sgu lære at gøre ordentligt klar!
Fiske snøren røg også ud, men ingen bid.
Ca halvvejs over ringede vhf radioen. Jeg anede ikke den kunne ringe som en telefon men tog den og fik også trykket på den rigtige knap ( der er ikke en grøn og rød knap som på en almindelig tlf men et punkt i menuen der hedder OK) Det var opkald fra Coast guard Las Palmas der havde modtaget et mand over bord nødsignal fra sejlbåd Sonic, så de ville høre om alt var ok og om vores nødsendere var aktiveret af en eller anden grund?  Næ..intet aktiveret her, og alt ok, så hvordan de kunne modtage et nødsignal står hen i det uvisse. Alle vores nødsendere er helt ny og vi har intet trykket på.
Så ankom vi til santa cruz og fik plads ved en stor dansk tursejler fra Køge med en meget venligt ældre par ombord som faktisk er på jord omsejling. Idet det er helligdag her er havne kontoret lukket og vi kunne ikke få nøgle kort, måtte vi låne deres. Jeg var også et smut i havne bassinet og rense lidt bund, vandet er 24,4 gr. I aften går vi på restaurant og får en gang lokal paella.
Dagens udfordring: At tale med Coast guard la Palma på vhf og forklare at alt er ok og ingen nødsendere er aktiveret

Ingen kommentarer:

Send en kommentar